Orosháza hírei
Izgalmas és látványos programokkal idén is megrendezték a Városi Kéklámpás napot június 8-án. Az egyenruhások bemutatkozását, munkájukkal való megismerkedést szolgáló rendezvényt hetedik alkalommal szervezte meg az Őrizd a Lángot Alapítvány, Orosháza Város Önkormányzatával közösen. Idén új helyszínen, a Táncsics Mihály utcában várták a rendőrök, készenlétisek, katonák, tűzoltók, mentősök és vöröskeresztesek az érdeklődőket.
Fokozott közlekedésrendészeti ellenőrzést tartott a rendőrség Orosházán. Volt, aki 56 km/órával lépte túl a megengedett sebességet. Egy másik autós két éve lejárt műszaki érvényességi idejű járművel közlekedett, egy gépkocsiban pedig a padlón utazott egy gyermek.
Támogatóinknak köszönhetően sikerült beszerezni az Orosházi Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályára (SBO) egy 1,3 millió forint értékű, többfunkciós, ágyként is használható betegszállító kocsit.
Két elkötelezett orosházi kezdeményezte, Orosháza önkormányzata pedig csatlakozott ahhoz a jótékonysági akcióhoz, aminek keretében több mint 1,5 millió forint értékű adományt kap az Orosházi Kórház Neurológiai Osztálya.
Minden évben eszközadománnyal segíti az egyenruhások munkáját Orosháza Város Önkormányzata.
Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint hét millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Mostantól fogva az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban. Az ünnepélyes keretek között zajló átadás csütörtök délután történt.
Több mint 40 millió forint TOP-os forrásból, valamint hét millió forint feletti önkormányzati forrásból újult meg Orosházán, a Kiss Ernő utcai orvosi rendelő. Mostantól fogva az Orosháza-Szentetornya településrészen lakók korszerű és esztétikus környezetben részesülhetnek orvosi ellátásban.
A város, pályázati pénzből és saját erőből megvalósuló beruházását, amely munkásszállás célját szolgálja, folyamatosan támadta az ellenzék, élükön a közös polgármesterjelölttel, Szabó Ervinnel, a nyertes pályázat bejelentése óta - áll Dávid Zoltán Orosháza polgármesterének és alpolgármestereinek sajtóközleményében.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza létezésében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Tehát: 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy ott kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Szent György napja, azaz április 24-e az egyik… hanem a legjelesebb keltezés Orosháza életében, ugyanis ezen a napon ünnepli a város az újratelepülésének az évfordulóját. Szerdán volt a 275-ik! Nem mellesleg, 1744. április 24-én érkeztek meg az első zombai evangélikusok az üres orosházi pusztára, hogy itt kezdjenek új, a vallásszabadságot is biztosító életet. Mindezzel kapcsolatban egy kiváló programfolyammal készült a város, mi a délutáni, harangláb emlékmű-avatást tekintettük meg.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
3 900 Ft
Eladó
6 210 Ft