Szarvas hírei
A Békés megyei cégek legjobb kétkezi munkásait bemutató sorozatunk mai főszereplője Kriska János, a szarvasi Integrál Építő Zrt. bádogosa. Rendhagyó módon őt nem a cég vezetői, hanem a dolgozói kollektíva választotta a legjobb szakembernek. Talán mondhatjuk azt, hogy ez még nagyobb elismerés.
Retek, saláta, petrezselyem, sárgarépa, tök, zöldborsó – és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden van abban az iskolai gyakorlókertben, amelyet ma avattak fel Szarvason. A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium az Agrárminisztérium és az Iskolakertekért Alapítvány „Iskolakerti Alapozó Alprogramjának” egyik nyerteseként élesztette fel ezt a régi hagyományt.
A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthonban ma felavatták az iskolai gyakorlókertet.
Holnap, május 24-én 15.00-15.50, valamint 16.50-18.00 óra között útlezárás lesz a Béke utca Szabadság utca és Kossuth Lajos utca közötti szakaszán. (Ekkor lesz Lengyel Béla altábornagy emléktáblájának avatása)
A szarvasi önkormányzat informatikai eszközökre fordította az Idősbarát Önkormányzat Díjjal járó 1 millió forintot. Az eszközöket május 22-én adták át a klubok vezetőinek.
Regénybe illő szerelem aranyozza be egy idős szarvasi házaspár életét. Papp László és Dankó Margit tizenéves diákként szerettek egymásba, de aztán a sors úgy hozta, hogy 57 évig nem találkoztak. Már jócskán a ’70-es éveiket taposták, amikor újra egymásba szerettek és összeházasodtak. László május 30-án tölti be a 100. életévét, felesége, Margitka 97 esztendős. Vidámak, életerősek és optimisták. Azt mondják, a szerelem tartja őket fiatalon.
Napjaink információs és kommunikációs forradalma, az élményszerzés színtereinek átalakulása, jelentős kibővülése egy olyan versenyhelyzetet teremtett, amelyben a múzeumi, kulturális kínálat csak egy élményígéret a sok választási alternatíva közül. Míg egy kalandpark vagy élményfürdő meglátogatása a felhőtlen rekreációról szól, addig a rekreáció ígérete mellett egy muzeális intézmény olyan plusz tartalmakat nyújt, amit másutt nem lehet megtalálni: identitásképző szerepe van, a múzeumi tér egyszerre kínálja a rekreáció és az identitás ígéretét.
TOP-1.4.1-16-BS1-2017-00025. pályázat keretében a Benka Gyula Evangélikus Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Óvoda Bacsó utcai óvoda épületére 2017. augusztus 15-én adott be pályázatot a fenntartó Magyarországi Evangélikus Egyház.
A Magyarországi Evangélikus Egyház, mint intézményünk fenntartója sikeres pályázatának (KEHOP-5.2.3-16-2016-00052) köszönhetően az ország több pontján oktatási és diakóniai intézmények újulnak meg.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Hírek
további friss hírek »
Apróhirdetés
Eladó
6 210 Ft
Eladó
3 900 Ft