A rovat további hírei
A Békés megyei cégek legjobb kétkezi munkásait bemutató sorozatunk mai főszereplője Kriska János, a szarvasi Integrál Építő Zrt. bádogosa. Rendhagyó módon őt nem a cég vezetői, hanem a dolgozói kollektíva választotta a legjobb szakembernek. Talán mondhatjuk azt, hogy ez még nagyobb elismerés.
Retek, saláta, petrezselyem, sárgarépa, tök, zöldborsó – és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden van abban az iskolai gyakorlókertben, amelyet ma avattak fel Szarvason. A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium az Agrárminisztérium és az Iskolakertekért Alapítvány „Iskolakerti Alapozó Alprogramjának” egyik nyerteseként élesztette fel ezt a régi hagyományt.
A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthonban ma felavatták az iskolai gyakorlókertet.
Zalai Mihály, a Békés Megyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke adta át az áprilisi testületi ülésen megválasztott 21 bírósági ülnöknek a megbízólevelet, így mostantól ők négy évig nem hivatásos bírákként vehetnek részt az ítélkezésben.
A múlt hét kedden kiégett békéscsabai István-malom szerkezetének megerősítése már folyamatban van - számolt be a békéscsabai közgyűlés soron kívüli ülésén a malom tulajdonosának megbízásából egy statikus mérnök szerdán.
Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton délután a dévaványai strandfürdő. Itt rendezték meg ugyanis a gyermeknapot, melyre a ragyogó napsütésben jókedvvel érkeztek a város lakói. Sokan fürdőruhát is hoztak magukkal, ezen a napon mindenki ingyen megmártózhatott a medencékben. A délután folyamán sok-sok érdekes program várta a családokat.
Tekintettel az európai parlamenti (EP-) választásra, rendkívüli nyitvatartás van a hétvégén a kormányablakokban, okmányirodákban, hogy a lejárt személyi okmányok helyett újakat igényelhessenek a választópolgárok.
Idén új helyszínen, a strandfürdőben rendezték meg a dévaványai gyermeknapot.
A szarvasi önkormányzat informatikai eszközökre fordította az Idősbarát Önkormányzat Díjjal járó 1 millió forintot. Az eszközöket május 22-én adták át a klubok vezetőinek.
A leégett békéscsabai István-malom tulajdonosai mindent elkövetnek annak érdekében, hogy "a város legszebb, ikonikus épülete ismét eredeti állapotában pompázzon" - közölte az épületet tulajdonló István Malom Kft. képviselője szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján.
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom