A rovat további hírei
A Békés megyei cégek legjobb kétkezi munkásait bemutató sorozatunk mai főszereplője Kriska János, a szarvasi Integrál Építő Zrt. bádogosa. Rendhagyó módon őt nem a cég vezetői, hanem a dolgozói kollektíva választotta a legjobb szakembernek. Talán mondhatjuk azt, hogy ez még nagyobb elismerés.
Retek, saláta, petrezselyem, sárgarépa, tök, zöldborsó – és még hosszasan sorolhatnánk, mi minden van abban az iskolai gyakorlókertben, amelyet ma avattak fel Szarvason. A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Kollégium az Agrárminisztérium és az Iskolakertekért Alapítvány „Iskolakerti Alapozó Alprogramjának” egyik nyerteseként élesztette fel ezt a régi hagyományt.
A Szlovák Általános Iskola, Óvoda és Diákotthonban ma felavatták az iskolai gyakorlókertet.
Gyerekzsivajtól volt hangos szombaton délután a dévaványai strandfürdő. Itt rendezték meg ugyanis a gyermeknapot, melyre a ragyogó napsütésben jókedvvel érkeztek a város lakói. Sokan fürdőruhát is hoztak magukkal, ezen a napon mindenki ingyen megmártózhatott a medencékben. A délután folyamán sok-sok érdekes program várta a családokat.
Idén új helyszínen, a strandfürdőben rendezték meg a dévaványai gyermeknapot.
A nemcsak laikusok számára, egy hihetetlen, kvázi önrekord felállításába kezdett csütörtök reggel a paksi-szekszárdi származású, Veresegyházon (Erdőkertesen) élő, ám békéscsabai kötődéssel is rendelkező Schmidt Norbert. A fiatalember eltökélt szándéka, hogy 19 napon keresztül naponta, egy-egy hazai megyeszékhelyt és a környékét veszi be: vízen, kerón, futócipőben. És így jutunk el a projekt munkacíméhez: 191919 (19 nap, 19 megye, 19 IM-táv). Kérlek, olvassátok el Scmidt történetét (bocs, Norbi, magas volt a labda) – a 191919 ironman-cunami legelső etapja előtti percekben, a csabai Árpád Fürdő 50 méteresénél beszélgettünk 6.12-kor. Nekem ez volt az iromnan, mármint ilyen korán talpon lenni.
A Békés megyei vállalkozások legjobb kétkezi munkásait bemutató sorozatunk mai helyszíne Mezőberény, ahol a Fábafém Ipari és Kereskedelmi Kft-hez látogattunk el. A cég vezetői, Machó János és Vladár Pál egyetértettek abban, hogy a jelképes „Kiváló dolgozó” elismerést a legjobban Győri Mihály technológus, vezető CNC-gépbeállító érdemli meg.
Regénybe illő szerelem aranyozza be egy idős szarvasi házaspár életét. Papp László és Dankó Margit tizenéves diákként szerettek egymásba, de aztán a sors úgy hozta, hogy 57 évig nem találkoztak. Már jócskán a ’70-es éveiket taposták, amikor újra egymásba szerettek és összeházasodtak. László május 30-án tölti be a 100. életévét, felesége, Margitka 97 esztendős. Vidámak, életerősek és optimisták. Azt mondják, a szerelem tartja őket fiatalon.
Biharugrán ritkán fordul meg annyi vendég, mint ahányan szombaton eljöttek, hogy részt vegyenek a VII. Bihari Táj Napján. Az érkezőket zöldellő táj, színes madárvilág, régi korokat megidéző népi játszótér és finom ételek várták. Traktorral barangolhatták be az ugrai halastavakat, pallón haladva ismerhették meg a mocsárvilág rejtelmeit.
Élettel teltek meg szombaton a Dévaványai-Ecsegi puszták. A környező és távolabbi településekről is sokan látogattak el a Sterbetz István Túzokvédelmi Látogatóközpontba, ahol a Körös-Maros Nemzeti Park Igazgatóság, Dévaványa Város Önkormányzatával karöltve, immár negyedik alkalommal rendezte meg a Túzokfesztivált. Ugyanezen a napon a Dévaványa és Ecsegfalva között fekvő Kőmagtári táblán letették annak az állattartó telepnek az alapkövét, amely 800 millió forintból épül meg, 100 százalékos Európai uniós támogatással.
Nyerjen a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

a Speed Pizza Burger Palacsinta ételeiből!

Érték: 5.000 Ft Játszom
Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Nyerj díszdobozos kolbászt a dr. Ignácz Manufaktúrától!

Érték: 7.900 Ft Játszom
Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Nyerj páros belépőt a Varázslatos Musical előadásra!

Érték: 6.000 Ft Játszom